МИНИСТАР пољопривреде Бранислав Недимовић оценио је да је понуда "Ал Дахре" за куповину ПКБ-а добра и да долази од поуздане компаније.

"Раније нико није био заинтересован за куповину ПКБ-а. Тржиште је то које одредује ко ће се пријавити. Купац је у обавези да задржи 1.000 од 1.700 запослених, исплати отпремнину у висини од 16 милиона евра и у наредне три године инвестира још 30 милиона евра", изјавио је министар гостујући на РТС.

Поводом различитих оцена о продаји ПКБ-а, посебно када је реч о могућој пренамени земљишта, министар пољопривреде сматра да не постоје разлози за бригу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПКБ: Арапи стижу, радници на опрезу

"Претварање пољопривредног у градевинско земљиште није једноставан процес, а овде се продаје само пољопривредно земљиште. Ми смо због тога управо и тражили компанију која се бави том делатношцу. Ми, Срби, волимо теорије завере, али овде је реч о једној доброј компанији која већ послује и има земљиште у Америци, Аустралији и другим земљама. Реч је о озбиљном инвеститору када је реч о пољопривреди и производњи хране", закључио је Недимовић.

Компанија „Ал Дахра" проглашена је купцем ПКБ-а, за који је понудила 105,055 милиона евра.