Општина Чајетина саопштила је данас да је добила дозволу за следећу фазу изградње Голд гондоле Златибор која подразумева подизање 19 стубова од почетне станице у центру Златибора до међустанице на половини трасе, чиме је решен проблем који је успорио радове на том пројекту.

Како је наведено, очекује се да ће градња почети за две недеље у складу са динамичким планом и пратећом документацијом конзорцијума извођача, а вредност радова на тој фази је око 45 милиона динара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Krenula gradnja gondole ka Torniku

Директорка Јавног предузећа Гол гондола Златибор Бојана Божанић изјавила је да је општина као инвеститор решила имовинско правне односе на комплетној траси, али да су административне процедуре уписа права уласка у посед ради привођења намени и изградње гондоле у Служби за катастар непокретности значајно успориле процедуру издавања дозволе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: RADNA AKCIJA NA ZLATIBORU: Volovi zaorali gondolu

Она је казала да се слична ситуација понавља и са преостале две фазе где се административни проблеми у РГЗ преплићу са тужбама и жалбама које се улажу само због формалних разлога.

"Борба са ветрењачама које престављају поједини носиоци права коришћења на парцелама на траси траје и даље. Ипак, ствари полако долазе на своје место", навела је она.

Додала је да је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре након почетног неповерења пружило значајну подршку у припреми документације и решавању појединих проблема на које се наилазило.

фото Д.Карадаревић

Истичући сарадњу са надлежним службама ресорног министарства, као и доступност стручњака за сваку врсту консултација и помоћи, она је изразила уверење да ће се тако наставити и да ће успети да доведу пројекат до краја у најбржем могућем року.

Бојана Божанић је казала да је министарство издало нове локацијске услове за гондолу, на основу измењених водних услова, чиме је усаглашена документација.

"Очекујем да РГЗ и надлежна Служба за катастар непокретности заврше све неопходне радње, по закону како би Општина ушла у посед парцела, с обзиром да има сагласности од надлежних министарстава за то", казала је директорка Јавног предузећа "Голд гондола Златибор".