ОДЛИЧНА сарадња републичке, покрајинске и новосадске власти потврђена је током изградње Жежељевог моста на Дунаву у Новом Саду, а наставак добре координације сва три нивоа власти наставља се изградњом Сентандрејског булевара, једне од највећих инвестиција у Новом Саду.

Вредност укупног посла је око 700 милиона динара, а заједнички га финансирају Град и Покрајина са по 250 милиона, а Република преко ЈП "Путеви Србије" са 200 милиона.,

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Трепча ускоро прави фабрику батерија и акумулатора у Звечану

У пратњи председника Покрајинске владе Игора Мировића и градоначелника Милоша Вучевића, на градилишту прве деонице ове будуће новосадске саобраћајнице дугачке 1.330 метара, потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства и саобраћаја Зорана Михајловић јуче је казала да се завршетак радова може очекивати у првој половини наредне године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Љајић и Јилдирим отворили сајам у Измиру

- Пре мање од годину дана разматрали смо заједничке пројекте у области инфраструктуре и једва чекамо да крајем првог квартала следеће године, када инвестиција буде завршена, дођемо да поразговарамо са грађанима који овде живе - казала је Михајловићева.

Мировић је истакао да ће по завршетку ове инвестиције цена плацева и некретнина у овом делу града порасти, а последњи "улаз" у Нови Сад који је досад представљао обичну саобраћајницу, добиће четири траке, са пешачким и бициклистичким стазама, и задовољиће стандарде великих градова.

Градоначелник Вучевић рекао је да ће Новосађани (житељи Клисе, Видовданског насеља и Слане баре) добити модеран булевар са режијским саобраћајницама, паркинг-местима, канализацијом, водоводом, јавном расветом.

- То више неће бити приградско насеље већ део урбане развијене целине, што ће створити услове да даље ширимо комуналну инфраструктуру - казао је Вучевић и додао да је у плану решавање имовинско-правних односа, изградња још једног Сентандрејског моста - близанца као и наставак изградње булевара од Велебитске улице до будуће кружне петље према Темерину.

ПУТНА МРЕЖА

ПО речима министарке Михајловић, у протекле три године у рехабилитацију и реконструкцију путне мреже у Војводини ЈП "Путеви Србије" уложили су девет милијарди динара.

ФРУШКОГОРСКИ КОРИДОР

НА подручју АП Војводине тренутно се изводе значајни инфраструктурни пројекти и припрема пројектне документације за низ других инвестиција чија је укупна вредност 2,6 милијарди евра - саопштили су Михајловићева и Мировић јуче после седнице Радне групе за координацију инфраструктурних пројеката у покрајини. У врху приоритета биће изградња брзе саобраћајнице Нови Сад - Зрењанин - Београд и Фрушкогорски коридор, чију пројектну документацију финансирају Покрајинска влада и ресорно министарство.