ДА ли ће, и када, бити срушен нелегално подигнут објекат на Панчићевом врху, нико од надлежних не жели прецизно да каже. Недостатак једног папира спречио је за уторак заказано рушење ругла на врху Копаоника. Наиме, док Министарство грађевине истиче да је све било спремно, осим полицијске асистенције приликом рушења, у Министарству унутрашњих послова истичу да је недостајао документ у којем се наводи да је рушење покушано и без полиције.

Прочитајте још - СКЛАЊАЊЕ ОБЈЕКТА НА ПАНЧИЋЕВОМ ВРХУ: Засад срушен само директор са Копа?

Разна тумачења Закона о полицији довела су до тога да асистенција полиције изостане, грађевинска инспекција и надлежна фирма за рушење не дође, а да објекат у уторак несметано ради, јер је довучен агрегат.

- Изостанак асистенције полиције у рушењу објекта на Копаонику био је оправдан и у складу са законом, јер од стране Министарства грађевине није приложена потпуна документација - кажу у МУП.

- Тачније, Министарство грађевине је доставило захтев за пружање полицијске помоћи приликом рушења објекта на Копаонику, уз који није приложен одговарајући доказ да је рушење покушано без пружања полицијске помоћи.

Како даље наводе у МУП, чланом 53 Закона о полицији, прописано је да се полицијска помоћ пружа када се у спровођењу извршења основано очекује отпор, док је одбредбама члана 54 предвиђено да уз захтев за пружање помоћи буде приложен и акт којим се доказује да је покушано извршење без пружања полицијске помоћи.

(НЕ)ДОЗВОЉЕНИ ПРИКЉУЧАК НАДЛЕЖНИ у Министарству грађевине изјавили су да су сви услови били испуњени за рушење објекта, чак и да су "Скијалишта Србије" искључила струју и воду. Остаје непознато због чега је ово јавно предузеће уопште и дозволило да се илегални објекат прикључи на њихову електро и водоводну мрежу.

- Полицијска станица у Брусу је 27. јула добила захтев за пружање асистенције поводом уклањања спорног објекта - истичу у МУП.

- Како он није био у складу са поменутим одредбама, и није достављен доказ да је покушано рушење без помоћи полиције, 30. јула је обавештен подносилац захтева о формалним недостацима и да достави потребну документацију. До данас то није учињено, па асистенција није могла бити пружена.

Фамозни објекат на врху Копаоника подигнут је још прошле године, а разна решења за рушење стижу од почетка 2018. године. Иако је постојала дозвола, од пре неколико година, да се на том месту подигне мали ски-бар, ругло је нарасло на више од 1.000 метара квадратних, уз који је ископана и велика септичка јама. Власник на папиру је извесна Снежана Митковић из Смедерева, али се одавно спекулише да је она само маска за другог инвеститора. Испред самог локала, мештани причају да највише виђају, нарочито када се гради и зида, аутомобиле са косовским, смедеревским таблицама или без икаквих таблица.