БЕОГРАД - Оставка министра финансија Србије Душана Вујовића стигла је данас у парламент, а он ју је потписао још 27. априла.

"Данас се навршава тачно четири године од мог првог именовања за министра у Влади Србије. Иако су у међувремену још два пута именоване владе у августу 2016. и јуну 2017. ја овај период сматрам континуитетом у остваривању програма реформи који је дефинисан 2014. године", навео је Вујовић у оставци.

Он је написао да су у време његовог мандата остварени мерљиви резултати који укључују макроекономску стабилизацију, фискалну консолидацију и дефинисање структурних реформи неопходних да се ти резултати признати у земљи и иностранству трајно одрже.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Министар Вујовић поднео оставку; Мали преузима финансије?

"Мислим да је у условима демократије четири године разуман рок да се човек покаже на јавној функцији и зато бих желео да се из породичних, личних и професионалних разлога повучем са функције министра финансија у Влади Србије. Иако је ова оставка неопозива, спреман сам да у саветодавном статусу активно помажем тиму у Влади Србије и Министарству финансија да успешно настави започете реформе и процесе евроинтеграција", навео је Вујовић.

О оставци Вујовића Влада Србије јавност је саопштењем обавестила данас, када ју је председница Владе Ана Брнабић и упутила парламенту.

По Закону о Влади Србије премијерка је дужна да предложи Скупштини Србије избор новог министра у року од 15 дана од престанка мандата претходног министра.