НА дводневном Јахорина економском форуму, који ће започети данас, биће заступљене теме сиве економије, царинске баријере и проблеми заједнички већини земаља региона, првенствено незапосленост, рекао је Саша Грабовац, извршни директор Удружења економиста Републике Српске "Свот" које је организатор скупа.

Грабовац је навео да је новина овогодишњег форума већи број сесија о економским темама, а посебно о могућностима боље регионалне повезаности када је реч о инфраструктури, енергетским пројектима, те сарадњи привредника у наступима на трећим тржиштима.

- На форуму ће бити разматрани и заједнички проблеми за већину земаља региона, пре свега питање незапослености, посебно младих, али и комплексније теме као што је јавни дуг - рекао је Грабовац, који је и председник Организационог одбора форума.


Прочитајте још - Брнабић: Имамо шансу да у потпуности променимо наше сутра


Из Владе Србије је већ најављено да ће у раду форума учествовати премијерка Србије Ана Брнабић која ће се обратити на отварању, а заједно са премијером Републике Српске Жељком Цвијановић говориће и на централном панелу о значају регионалне сарадње. Из "Свота" кажу да би на форуму требало да учествују и председник Републике Српске Милорад Додик, хрватски члан Председништва БиХ Драган Човић, већи број министара, светских финансијских институција, дипломатског кора, јавних и приватних компанија.


"НОВОСТИ"

НАШЕ "Вечерње новости" су медијски спонзор трећег по реду Јахорина бизнис форума, који се одржава у организацији Удружења економиста Републике Српске "Свот".