Стратегију за подстицање рађања, са до сада највећим финансијским мерама подршке од државе, по мишљењу Танјугових саговорника, није довољна за повећање наталитета, уколико изостане шира сарадње друштва, пре свега послодаваца који неретко као услов за запошљавање траже обећање жена да не планирају породицу, или им по повратку са породиљског им дају отказ, или лошије радно место.


У великим компанијама тврде да брину о својим запосленима, подржавају сваку жену која остане у другом стању и да имају пуно трудница међу запосленима, а у Асоцијацији слободних и независних синдиката кажу да имају најмање један случај недељно да им се чланице, које планирају породицу или се враћају са породиљског одсуства, жале на послодавце.

Председница АСНС Ранка Савић истиче да је за жене, када одлучују о заснивању или проширењу породице, веома важна сигурност радног места.

"Приликом конкурисања послодавац пита и то без персирања: Да ли ти планираш да имаш децу, да ли размишљаш о проширењу породице... Одмах да ти кажем, ако то планираш мени не требаш, ја то не могу себи да приуштим, јер ми економска ситуација у фирми није најбоља", наводи Савић да се свакодневно сусреће са оваквим причама.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Порез мањи, зараде исте

Она наводи и примере да породиље када се врате на посао неретко затекне нови уговор о раду, којим се премешта на много лошије радно место, што је први корак ка раскиду уговора или је затекне отказ.

Уз примедбу да је такво понашање послодаваца недопустиво, Савић каже да међутим држава не може много да очекује од послодаваца ако не растерети привреду и не омогући разне олакшице за социјално одговорне фирме.

Она наглашава и то да закони нису лоши у заштити права породиља, али да је главни проблем што се не примењују.

Закон, између осталог, даје могућност женама када се врате са породиљског одсуства да послодавцу кажу хоће ли да раде поподне или преподне, да раде четири сата дневно или да раде од куће, да имају право и на одсуство због дојења и да ако раде осам сати могу на 40 минута да напусте радно место због тога.

"Има низ олакашица, али нико вероватно није чуо ни за један случај да је жена када се вратила са породиљског радила до куће", каже она.

Савић додаје да на прстима може да изброји случајеве да су жене пристале да поведу судске спорове против послодаваца који су се огрешили о закон, јер како каже, наводе да спорови много коштају, дуго трају, тешко су доказиви, а не верују у објективност судова.

Она истовремено скреће пажњу и на то да има и добрих примера послодаваца, каква је домаће фабрика посуђа Металац, која, како она каже, има добар однос према трудницама и породиљама и за свако рођено дете издваја новац.

И Директорка за корпоративне и регулаторне послове компаније "Моји брендови" Светлана Глумац тврди да у тој компанији, као и свим њеним чланицама - Бамбију, Књаз Милошу и Имлеку, подржавају сваку жену која остане у другом стању.

"Надамо се да ће их бити још више. Као компанија која запошљава пуно жена, можемо да се похвалимо и великим бројем деце, а посебно смо поносни на мајке са троје и више деце. Нажалост, подаци о смањењу броја становника у нашој земљи су узнемирујући, те нам је жеља да додатно стимулишемо сваку запослену која жели да се оствари као мајка, јер је повећање наталитета приоритет свих нас".

У компанији Леони Србије је речено Тањугу да у сваком тренутку имају између 200 и 300 трудница међу запосленим колегиницама и да се од 2009, откако је основана компанија у Србији, до сада родило 650 беба, што говори о сигурности коју запослени имају у Леонију. Годишње каже поделе више од 2000 новогодишњих пакетића за децу својих запослених.

И у Јапан тобако интернешенал (ЈТИ), где трећу годину заредом добијају престижно признање Топ емплоyер за услове које пружају својим запосленима, кажу да да својим запосленима нуди предности који олакшавају заснивање и одржавање породице. Наводе да се то између осталог односи на приватно здравствено осигурање за чланове домаћинства запослених , где су знатна средства доступна за коришћење медицинских услуга у вези са трудноћом и одржавањем трудноће, као и за здравствену заштиту деце.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Послодавци за већи минималац и мање намете привреди

"Никад на разговору за посао не постављамо питања која задиру у приватност кандидата. У нашој компанији из године у годину расте број колега и колегиница који су постали родитељи први, други, трећи и четврти пут. Тренутно је на трудничком и породиљском одсуству 12 одсто колегиница", саопштавају из ове компање.

Наводе и наводе да "сва деца добијају новогодишње пакетиће, већина запослених има флексибилно радно време, могућност рада од куће, а за запослене у фабрици се организује и Породични дан, годишње целодневно дружење са члановима породице.

Према усвојеним мерама за подршку рађању, мајке ће за прво дете добијати једнократно 100.000 динара, за друго дете 10.000 месечно у периоду од две године, док ће мајка која роди треће дете имати 12.000 месечно у току 10 година, а за четврто дете 18.000 динара месечно 10 година.

Један део мера ће почети да се примењује од 1. јула, а остале од почетка наредне године. Сви подстицаји се односе на децу родену од 1. јануара 2018. године.