ФИНАЛЕ овогодишњег "МТС апп" конкурса на ком је проглашено пет тимова и пет најбољих апликација за мобилне уређаје одржано је у четвртак у београдском Стартит центру. Према оцени жирија, победу су однеле апликације: Solve&Share и Eduno тимова из гимназије "Бора Станковић" из Ниша, апликација ConTags тима из гимназије Bolyai из Сенте, затим апликација Stories Луке Јовичића из Математичке гимназије у Београду и апликација "Где је проблем?" тима из Шабачке гимназије.

Ученици, аутори апликација награђени су вредним мобилним телефонима, а истовремено су се пласирали у регионално финале конкурса под називом "Регионални апп изазов", где ће бити у прилици да се сусретну и такмиче са вршњацима из БиХ и Црне Горе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Фејсбук апликација за децу од 6 година

- "Телеком Србија" је 2011. године установио "Мтс апп" конкурс са жељом да младим, талентованим људима пружи шансу за индивидуални и професионални развој и учење, као и да поручи да се знање увек награђује - истакла је Марија Бошковић, директорка сектора за односе са јавношћу "Телекома". - Изузетно смо поносни на све ове младе људе који су показали невероватан тимски дух, велику креативност и иновативност.

У конкурсу је учествовало 14 гимназија у Србији које раде према програму намењеном талентима на пољу математике, информатике и рачунарства, а у конкуренцији за награде биле су 22 апликације.