НЕУОБИЧАЈЕНО високе температуре за ово доба године омогућиле су радницима који граде најтежу деоницу на Коридору 10, у Грделичкој клисури да посао не прекидају ни током зиме. "Коридори Србије" су продужили грађевинску сезону, па се радови на изградњи ауто-пута нису прекидали током целе прошле године. И на свим градилиштима на источном краку, ка Бугарској, компаније ангажоване на изградњи ауто-пута и даље изводе радове интензитетом који је неуобичајен за ово доба године.

На деоници од Станичења до Пирота ускоро ће бити спремна за пуштање у јавни саобраћај 5,5 километара десног полупрофила ауто -пута, где се ових дана поставља завршни слој асфалта. Завршено је и асфалтирање потеза на обилазници око Димитровграда, код косине Градиње. Са овог места је досад ископано и превезено готово милион кубних метара материјала.

- Завршени су преостали радови на изградњи коловозне конструкције, као и радови на изградњи петље Градина којом је остварена веза ауто-пута Е80 са Димитровградом - наводе у "Коридорима Србије". - У току је насипање надслоја изнад тунела Сопот, изградња габионских зидова и осигурање косина, као и изградња насипа, транспорт материјала и ископи на деоници Банцарево - Црвена Река.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Mihajlović: Na Koridorima treba raditi danju i noću

ОБИЛАСЦИ УБРЗАЛИ ИЗВОЂАЧЕ

У "Коридорима" кажу да су теренски обиласци и стална контрола радова на градилиштима, уз свакодневне извештаје извођача донели помак у реализацији најважнијег инфраструктурног пројекта за нашу земљу.

- Желимо да покажемо да у Србији може да се ради и ноћу, дуже од радног времена, да радови не морају по аутоматизму да се прекидају зими, и да могу да се поштују рокови - изјавио је в. д. директора "Коридора" Зоран Бабић. - Иако су грађевински радови кроз обе клисуре изузетно захтевни и сложени, показали смо да је могуће да радови буду још интензивнији и да се грађевинска сезона максимално искористи.