Академци завршних година основних и мастер студија Машинског, Електронског и Економског факултета у Нишу имаће прилику да добију стипендију од компаније Леони.

Они који прођу конкурс, добијаће од те компаније по 20 хиљада динара у наредних 10 месеци, а услов је просечна оцена изнад 8.5, познавање енглеског језика, али и обавеза да после стипендирања наредних 20 месеци раде за ту фабрику каблова.

Како истиче заменица генералног директора “Леонија” Александра Пешић, конкурс који ће бити расписан у понедељак, 13. новембра, а на њему ће бити додељено 15 стипендија, 7 за Машински факултет, 4 за Електронски и 4 за Економски.

Прочитајте још: У Нишу још 2.200 радних места

“Циљ сарадње и потписивања уговора са факултетима јесте улагање у наше најбоље студенте који ће касније добити прилику да раде у нашој компанији.

Поред стипендирања, “Леони” је препознао и друге методе сарадње са високообразовним институцијам у виду стручне праксе, будућих предавања и упознавања студената са чињеницом шта компанија ради, а биће им отворена и врата да могу да виде наше производе и шта је то што ми радимо”, каже Пешићева.

Како додаје, они који добију стипендију, потписују уговор којим се обавезују да ће 20 месеци после примања стипендије имати обавезу да раде у тој компанији.

Прочитајте још: "Леони": Посао за 500 људи

Уговоре са деканима наведена 3 факултета потписао је генерални директор Леонија у Србији Клеменс Сакс, који је истакао да та компанија жели да буде не само највећа, већ и да ањбоље послује.

Компанија “Леони” поред Ниша послује погоне има и у Прокупљу и Дољевцу, док је најављено и отварање четврте српске фабрике каблова у Краљеву.

Конкурс траје до 15. децембра.