Грци на Халдикију преуређују продавнице, канцеларије и друге мање објекте претварајући их у стамбени простор за одмор, како би подмирили високу тражњу за викендицама и апартманима по ниским и приступачним ценама, а међу заинтересованим купцима има и - Срба.

Многи се интересују за мање просторе, површине око 25 квадратних метара, чија се продајна цена креће у распону од 15.000 до 50.000 евра, каже председник Удружења агената за некретнине на Халкидикију Григорис Стивахатарис, преноси данас грчка агенција АНА.

Прочитајте још - Шта вас чека на путу до Грчке

Стивахтарис је грчком радију Практорејо рекао да су купци претежно из Бугарске, Румуније, Србије, Македоније, Русије и са Кипра, и да "траже мање, јефтине куће".

"Ово је време када купци контролишу тржиште и могућности су отворене за све", објаснио је он.

Прочитајте још - Халкидики лети проговори српски

Интересовање купаца је већином фокусирано на Касандру, "први прст" на полуострву Халкидики, али је велико и кад је реч о мањим становима у другим областима, као што је Переја у близини Солуна.

Уз то, постоји и категорија купаца који се занимају за скупе и луксузне објекте, а међу њима има од 10 до 20 одсто Бугара или Руса, док 20 до 30 одсто те групе купаца чине Грци, навео је Стивахтарис.