ЕНЕРГЕТСКИ сектор је потпуно спреман за предстојећу грејну сезону. То се односи на "Електропривреду Србије", нафтно-гасни сектор и систем даљинског грејања - рекао је Зоран Предић, државни секретар у Министарству енергетике, на конференцији "ЕПС као покретач привреде Србије".

Према његовим речима, сви ремонти су завршени у термопостројењима, хидроелектранама и на коповима. ЕПС је упркос проблемима са хидрологијом и смањеном произоводњом струје остварио позитиван резултат у првој половини године од око две милијарде динара, а очекује се да ће на крају 2017. остварити добит од најмање пет милијарди.

Директор сектора за економске послове у ЕПС Младен Сервенти рекао је да је ЕПС у првих осам месеци уплатио у буџет 68,5 милијарди динара, од чега 32 милијарде кроз ПДВ и акцизе. Сервенти очекује да ће ЕПС допринети буџету са више од 100 милијарди динара у 2017. Он је нагласио да је добит од најмање пет милијарди динара, како се очекује, најлошији резултат у претходне три године услед поменутих тешкоћа, али се зато очекује да ће добит у 2018. и 2019. бити око 17 милијарди динара.