КОМПАНИЈА "Новости" другу годину заредом добила је престижно признање "Бизнис медија партнер 2016." Ова награда додељује се компанији коју је најбоље оценило више од 3.000 анкетираних пословних партнера, а потврдили резултати независних истраживања.


Са "Новостима" су се, међу више од 40 лауреата, нашли и "Телеком Србија", "Туркиш ерлајнс", "Југоимпорт", Факултет организационих наука, као и Град Зрењанин, а награде је доделила компанија "Мас медија интернешнал".


Генерални директор и главни уредник Компаније "Новости" Ратко Дмитровић је истакао да дневне новине воде свакодневну битку са интернетом, али да се "Новости" истрајно боре јер су једне од ретких задржале праву форму новинарства."ТЕЛЕКОМ" СПЕЦИЈАЛНУ награду "Бест партнер" за 2016. годину, која се додељивала синоћ по избору већ награђених, примила је компанија "Телеком Србија". Најбољи "пословни сарадник" биран је од свих лауреата - тајним гласањем.

- Дневни листови у Србији су најјефтинија роба која може да се купи на киоску данас - рекао је Дмитровић.


- "Новости" су успеле да у последњих годину дана имају убедљиво најмањи пад тиража, свега пет одсто. У поређењу са листовима којима је тираж пао за половину, то је велики успех. За све то време нисмо отпустили ниједног радника, нити угасили иједно издање.

Признање има регионални карактер, па су међу лауреатима биле и фирме са простора бивше Југославије, Бугарске, Румуније, Турске, Аустрије, Мађарске, Грчке, Кипра, Албаније...


Награђени, међу којима су фирме које послују у Србији - ДХЛ, НЛБ банка, "Флај флај травел", "Златиборац", бирали су се на према специјалним критеријума жирија. Међу лауреатима je и Владимир Божовић, саветник премијера Србије за регионалну сарадњу.