НАЦИОНАЛНА авиокомпанија у уторак је у Агенцији за привредне регистре уписана као "Ер Србија", сазнају "Новости". Тиме је и званично назив "Јат ервејз" отишао у историју. Агенција је усвојила регистрациону пријаву, којом је тражена измена података о називу, пословном имену и скраћеном пословном имену компаније. Уз то, регистрован је и нови статут предузећа.

У решењу о упису стоји да се брише "Јат ервејз" и уписује "Ер Србија". Национални авиопревозник остаје акционарско друштво. Оснивач је Република Србија, која је засад и једини акционар. Према споразуму о стратешком партнерству, "Етихад" ће бити уписан као власник 49 одсто "Ер Србије" тек од 1. јануара 2014. године, када се зајам авиопревозника из Абу Дабија од 40 милиона долара конвертује у власнички удео.

Као законски заступник Акционарског друштва за ваздушни саобраћај "Ер Србија" уписан је Дане Кондић, генерални директор компаније. Осим Кондића, у одбору директора су и Давор Мишељић, Димитри Кристофер Куртелис, Добривоје Главонић, Гмитар Дугалић, Мирослав Станојевић, Драган Ђоковић, Слободан Живковић, Стевица Спајић и Михаило Јовановић.

Основни капитал друштва је 16.864.350.000 динара.