СА једном руском компанијом у току су преговори око наставка изградње суперлуксузног хотела “Јелен-Хајат” на планини Црни врх, надомак Бора - обелоданио је у уторак, приликом посете граду бакра, Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру.
- Руси су, прелиминарно, прихватили понуду Владе Србије о наставку изградње хотелског комплеска на Црном врху, у који је до сада уложено око 65 милиона долара - казао је Мркоњић, али није казао о којој је компанији реч. - Руси су, по досадашњем току преговора, спремни да инвестирају у завршетак изградње “Јелен-Хајата”, у коме би могло да се запосли око 800 људи.

По његовим речима, и судбина велелепног објекта “Капије Бора”, са чијом изградњом се стало након октобарских промена 2000. године, у наредних 12 месеци могла би да буде решена.
- Универзитет “Мегатренд” је заинтересован да купи тај објекат и преуреди га у Универзитетски центар Тимочке Крајине - нагласио је Мркоњић. - “Капије Бора” ће прво бити конзервиране, чиме ће се спречити њихово даље пропадање.