Председник Србије Александар Вучић дао је налог Војнобезбедносној агенцији да истражи могућу шпијунску аферу, у којој руски шпијуни врбују српске агенте, изјавила је председница Владе Србије Ана Брнабић.


"Разговарала сам с председником Александром Вучићем, он је дао налог Војнобезбедносној агенцији да случај испита. Још немамо све податке, уколико се испостави да је све истина, онда ће то бити озбиљно питање и проблем за нас", рекла је Брнабић.


Истакла је и да је Вучић у својству врховног команданта Војске Србије сазвао састанак, на којем ће обавестити о резултатима истраге и додала да очекује све информације током дана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић честитао Додику на постигнутом компромису у БиХ


Јутрос је из Председништва за сутра најављен састанак председника Вучића са руским амбасадором Александром Боцан-Харченком, али није познато да ли тај сусрет има везе са овим случајем и на чијиу иницијативу долази до њега.


"Блиц" је писао да је руски дипломата и припадник војне обавештајне службе Георгиј Клебан актер снимка на коме се види како даје новац једном наводно високопозиционираном званичнику Србије.