Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је у Гучи да од полиције очекује још снажнију борбу против наркотрафикинга, што је један од приоритета Министарства унутрашњих послова.

Стефановић, који је обишао полицијску станицу у овом месту и разговарао са начелником и полицијским службеницима о резултатима и условима рада, истакао је да та полицијска станица и ове године бележи смањење броја почињених кривичних дела.

„Смањење броја извршених кривичних дела је резултат посвећеног рада полиције“, рекао је Стефановић и додао да запажене резултате остварују и припадници ватрогасно-спасилачких јединица, што је посебно видљиво у Лучанима, који су били захваћени поплавама.

Истакавши да су полицајци и ватрогасци увек уз свој народ, Стефановић се захвалио запосленима у полицијској станици на ефикасном и пожртвованом раду и најавио да ће та станица у наредним месецима добити ново теренско возило, као и да је у плану набавка новог система видео надзора.

Прочитајте још - Повећан број насиља код млађих од 14 година: Могуће пооштравање казни

Према његовим речима, тај видео надзор помоћи ће повезивање школа са полицијском станицом што ће омогућити да полицајци брижљивије и боље брину о безбедности деце у школама и њиховој непосредној близини.


Министар је најавио да ће у наредном периоду рад ове станице бити појачан и са додатним бројем полицајаца, што ће омогућити још бољу патролну делатност полиције у овом крају.

„Од начелника Полицијске управе Чачак и Полицијске станице Лучани очекујем да наставе са активностима које ће омогућити још снажније сузбијање наркотрафикинга, што је један од приоритета Министарства унутрашњих послова. У тим активностима даћемо вам пуну подршку у опреми, људству и свему што је потребно“, поручио је Стефановић.

Током посете, потпредседник Владе Србије разговарао је и са председником општине Миливојем Доловићем и његовим сарадницима о инвестицијама државе у инфраструктуру, путеве и друге капиталне инвестиције у овој општини. Стефановић је разговарао и са грађанима о томе шта држава може да учини на даљем унапређењу квалитета њиховог живота.

УЛАГАЊЕ ДРЖАВЕ У ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ У ОВОМ КРАЈУ

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је у Ивањици да ће држава наставити интензивна улагања у инфраструктуру и безбедност у овој општини, како би створила повољан амбијент за потенцијалне инвеститоре, јер јој је циљ да се људи запошљавају и живе квалитетније и боље.

Током посете Ивањици, потпредседник Владе разговарао је са председником општине и његовим сарадницима о даљим улагањима државе у путну инфраструктуру у овом крају, али и у утврду обале, како би се обезбедила боља заштита од потенцијалних поплава.

Говорећи о улагањима у енергетску мрежу, Стефановић је најавио да ће за две и по године електро–енергетска мрежа бити унапређена и омогућити стабилно напајање, док ћемо, како је навео, за пет година, са додатним капацитетима, потенцијалним инвеститорима моћи да пружимо снабдевање струјом са две стране.

Настављамо даље инвестиције у здравству. У последњем циклусу у здравствене објекте у овој општини уложено је готово 800 хиљада евра и то није крај. Желимо да плански, на одговоран и озбиљан начин, кажемо људима шта и када можемо да урадимо, колико ће бити потребно новца за то и да то у предвиђеном року и завршимо“, рекао је Стефановић.

Министар полиције током посете Ивањици обишао је и Полицијску станицу и разговарао са начелником и запосленима о резултатима и условима рада.

Стефановић је истакао да је безбедносна ситуација у Ивањици добра, да рад полиције даје добре резултате, да је стопа криминала смањена и да није почињено ниједно теже кривично дело.

Министар је рекао да су му полицајци указали да им недостају теренска возила како би њихова патролна делатност била још ефикаснија и додао да ће се Министарство и кроз набавку возила, али и информатичке опреме, као и реконструкцију једног дела станице потрудити да олакша њихов рад.