Министар одбране Александар Вулин, у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Петра Цветковића, обишао је у четвртак јединице Прве бригаде Копнене војске у гарнизону Сремска Митровица, поводом 31. октобра - Дана оклопних јединица.

Вулин је након обиласка подсетио да су у ратовима током деведесетих година, "у ратовима које Србија није ни изазвала, ни тражила, ни скривила", оклопне јединице наше војске, показале своју вредност.

Додао је да су и данас, када је Србија у миру, оклопне јединице један од најзначајнијих родова наше војске и показују да је свако улагање у њих исправно и потребно.

"Зато не само да ћемо одржавати исправност наших оклопних јединица, већ улажемо значајна средства и велике напоре у њихову модернизацију, како бисмо достигли све друге високо развијене земље", навео је министар.

Он је поручио да свако ко веже своју судбину за Војску Србије може да буде сигуран да ће се о њему бринути и да постоји систем који ће водити рачуна и о њему и о његовој породици.

Прочитајте још - ТАЈНА ВЕЛИКОГ КОНВОЈА: Како је 252. оклопна бригада неопажено пребачена на Косово и Метохију

Командант 15. тенковског батаљона потпуковник Борислав Крњајић је рекао да је током данашњег обиласка приказан део обуке тенковске чете, која се изводи у току реализације интензивне обуке у коју тенковска чета улази најмање једном у току године, те додао да је задовољан спровођењем мера за побољшање материјалног статуса припадника оклопних јединица, али и осталих припадника Министарства одбране и Војске Србије.Поручник Александар Ðорђић, командир вода у тенковској чети у 15. тенковском батаљону, навео је да је у том батаљону две године, додајући да је част на данашњи празник бити припадник оклопних јединица.

Он је рекао и да је стање технике изузетно, те да је људство мотивисано и обучено за рад и за извршење свих постављених задатака.
Иначе, данас су у касарни "Бошко Плаковљевић Пинки", припадници 15. тенковског батаљона и 13. дивизона самоходних вишецевних лансера ракета извели приказ тенковске чете на маршу, обуку нишанџија тенка на симулатору и тренажеру за попуну топа, поседање ватреног положаја самоходним вишецевним лансерима ракета 128 мм М-77 "Огањ", као и припрему оруђа за паљбу и марш.
Данашњем обиласку присуствовали су и начелник штаба Команде Копнене војске бригадни генерал Жељко Трамошљика и командант Прве бригаде копнене војске бригадни генерал Зоран Насковић.