Шта је хлеб? Вероватно не треба дуго да размишљате о одговору, а историчар Вилијам Рубел, који се бавио хлебом, сматра да дефиниција хлеба није ни потребна.

"Хлеб је оно што ваша култура каже да јесте", навео је аутор "Глобалне историје хлеба".

Си-Ен-Ен је објавио листу 50 најбољих хлебова, а међу њима се нашла и српска проја.

"Топле коцке српске проје, направљене од кукурузног брашна, одлично иду уз месо. Углавном се служе уз породични ручак, а сервирају се право из рерне. Најбоље иду уз кајмак и чварке", наводи Си-Ен-Ен.

На листи се између осталог, налазе и незаобилазни француски багет, мексичке тортиље и многи други специјалитети широм света.