МИНИСТАР здравља др Златибор Лончар обишао је у уторак домове здравља у Трстенику, Александровцу и Врњачкој Бањи,као и Општу болницу "Студеница" у Краљеву.

Посебан акценат обиласка и овог пута дат је разговору министра Лончара са пацијентима ових установа и грађанима уопште, у циљу реалног сагледавања рада поменутих здравствених установа и квалитета здравствених услуга које пружају становништву.

- Држава је претходних година много средстава уложила у болнице, кроз набавку најсавременије медицинске опреме и апарата, изградњу и реконструкцију болничке инфраструктуре, као и запошљавање медицинских радника и њихово усавршавање, односно специјализације. То грађани виде и препознају. Сада нам је намера да унапредимо и функционисање домова здравља, да и ту имамо подједнако квалитетан ниво здравствене услуге коју пружамо грађанима.

Прочитајте још - Лончар: Плата медицинских сестара ће бити 50.000 динара

Поједини домови здравља, рекао је министар, по две године нису у стању да припреме пројектну документацију, за реновирање објеката, амбуланти...

- Новац је обезбеђен, и неискоришћен. То је недопустиво и то хоћемо да променимо. Стога интензивно обилазимо здравствене установе, разговарамо са запосленима и грађанима, јер желимо да предстојеће преузимање надлежности над домовима здравља искористимо управо у том циљу - рекао је министар Лончар.

НОВИ ЛЕКАРИ

МИНИСТАР је најавио да ће у ДЗ у Трстенику до краја године бити запослено пет лекара и три медицинске сестре. Конкурс ће бити расписан до половине новембра.