СИНДИКАЛНА организација Жандармерије и Независни синдикат полиције издали су саопштења поводом коментара Јанка Веселиновића о зарадама Жандармерије.

Напади на припаднике Жандармерије су очигледно постали једна од главних програмских тачака Савеза за Србију. Након што је један од лидера ове политичке организације Драган Ђилас пре неколико месеци најавио укидање ове елитне полицијске јединице и Јанко Веселиновић данас је ударио на њене припаднике, саопштио је Независни синдикат полиције.

- Његов коментар на друштвеним мрежама како је ненормална држава у којој жандарми са четири разреда средње школе имају плате какве су сада, представља отворен напад на припаднике Жандармерије који свакодневно ризикују своје животе, како би грађани Србије били безбедни. Колико је њихов посао опасан најбоље сведочи чињеница да је од 2001. године, када је Жандармерије основана, па све до данас, осам припадника ове јединице погинуло на задацима - наводи се у саопштењу.

Синдикат полиције саопштава и да “то очигледно господину Веселиновићу ништа не значи, нити га је превише брига, већ је најлакше напасти ове храбре људе због плате коју поштеним, преданим и храбрим радом зарађују. Сигурно га није брига ни како је породицама припадника Жандармерије када су на задацима са којих се можда неће вратити“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Стефановић: Једини задатак СзС да изазову инциденте са полицијом

- Има ли сврхе уопште подсећати људе из Савеза за Србију, који у континуитету нападају Жандармерију, на све што су њени припадници учинили током страшних мајских поплава 2014. године. Стотине спасених људи није довољан разлог да припадници ове јединице буду поштеђени срамотних напада - наводи се у саопштењу. -Господо политичари, ако већ не можете да помогнете Жандармерији, која до пре неколико година није имала ниједно оклопно возило и чији су припадници ишли у похабаним и поцепаним униформама, што данас није случај, онда вас молимо немојте ни да одмажете.СИНДИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА ЖАНДАРМЕРИЈЕ

Синдикална oрганизација Жандармерије констатује да је ова јединица по свему судећи из потпуно несхватљивих разлога константно трн у оку политичарима из Савеза за Србију.

- Читав низ омаловажавања рада Жандармерије, који долази из редова ове „господе“ почев од обећања Драгана Ђиласа да ова јединица неће моћи да постоји, данас је наставио Јанко Веселиновић којем, како чусмо, једино у земљи смета плата жандарма - саопштавају из Синдиката Жандармерије. - Овим путем господине Веселиновићу желимо да Вас подсетимо да су припадници Жандармерије непрекидно на терену, не питају за временске услове, за празнике, за тежину задатка и ризикују своје живот свакога дана да би грађани ове земље били безбедни.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ИНЦИДЕНТ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Представници СзС покушали физички да спрече промоцију "Врапца"

У саопштењу је наведео и “Да ти исти жандарми, како Ви то са презиром кажете са четири разреда средње, бране ову државу и од криминалаца и терориста, стоје на њеном бранику кад год је то потребно и да не траже ни похвалнице ни захвалнице јер су свој живот посветили безбедности грађана Србије, а многи од њих и положили за ову земљу. Једино што је ненормално у Србији, како Ви то кажете, јесте да плата жандарма смета Вама, господине Веселиновићу?! Припадници Жандармерије своју зараде, све до последњег динара, а Вас нећемо питати када сте последњи пут бар „свратили“ на своје радно место у Скупштину“.