Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је припаднике полиције који се тренутно налазе на шестомесечној обуци за будуће водиче службених паса.

Министар је у бази Чете водича службених паса Полицијске бригаде присуствовао делу обуке коју тренутно похађа 11 полицијских службеника, од којих су четворица из Полицијске бригаде, док су остали из различитих полицијских управа у Србији.

„Наставићемо да унапређујемо рад водича службених паса, имајући у виду резултате које постижу и значај који могу имати приликом откривања наркотика и експлозива. Само ове године службени пси су помогли у девет акција откривања дроге, а одиграли су кључну улогу и у четири случаја проналаска експлозива“, рекао је Стефановић и додао да Чета водича службених паса тренутно има 55 припадника и 50 службених паса.

Прочитајте још - Стефановић: Приоритет и подмлађивање полицијског кадра

Министар је уједно присуствовао и показној вежби откривања експлозива на возилу уз помоћ службеног пса, као и безбедног уклањања истог од стране припадника Чете за противдиверзиону заштиту Полицијске бригаде, наводи се у саопштењу министарства.

Током посете, министар је присуствовао и обуци која је намењена грађанима и њиховим љубимцима, а коју организује Клуб дресера и водича службених паса „Полицајац“.Реч је о тромесечном курсу, који је недавно покренут, у циљу помоћи грађанима у дресури и бољој социјализацији њихових паса. Обуку тренутно похађа више од 30 грађана и њихових љубимаца.