Министар одбране Александар Вулин уручио је данас кључеве 20 станова активним и пензионисаним припадницима Министарства одбране и Војске Србије (ВС), саопштило је то министарство.

Вулин је током уручивања у Старом Генералштабу у Београд истакао да сви они који су део система одбране и који су "свој живот посветили служењу земљи и чувању безбедности" могу да рачунају на подршку и помоћ министарства и своје државе.

"Министарство одбране улаже велике напоре да реши нагомилане стамбене проблеме. Више од 18.000 припадника Министарства одбране и ВС немају адекватно решено стамбено питање, а ми се трудимо да свакога дана унапредимо њихов положај и нађемо простора да се многима од њих реши стамбено питање", рекао је Вулин.

Прочитајте још - Министар Вулин уручио кључеве 20 станова


Он је казао да ће пројектом изградње станова за све припаднике из структура безбедности највећи број стамбених проблема моћи да буде решен.

"Свако ко је уложио свој живот у одбрану наше земље заслужује да га подржимо, заслужује да, у складу са законом и нашим могућностима, решимо стамбено питање њему и његовој породици. Данас је ВС богатија за 20 задовољних припадника и њихове породице могу са правом да кажу да се живот који су посветили својој земљи и својој војсци исплаћује", рекао је он.