НОВИ в.д. директор Института "Винче" биће др Снежана Пајовић, из Лабораторије за молекуларну биологију и ендокринологију овог института, чији је била руководилац. Она је као једини кандидат добила подршку УО Института "Винча", а како сазнајемо, избор ће бити потврђен и у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. На тајном гласању Снежану Пајовић подржало је пет од седам чланова УО, један је био уздржан, а један није уопште гласао, иако је био на седници.

Заседање Управног одбора одржано у петак, међутим, протекло је бурно. Седница је чак и прекинута и настављена у Министарству просвете.

Прочитајте још - "Винча" добија другог в.д. директора

- Око 15-20 запослених окупило се испред Института и, када је седница почела, упали су у салу. Тражили су да Управни одбор изабере досадашњег в.д. Златка Ракочевића, који претходно није добио потребну подршку за избор - каже извор "Новости" из Института "Винча". - Чланови УО су одлучили да седницу прекину и заједно са досадашњим в.д. Ракочевићем и његовим саветником је наставе у Министарству просвете.

Наредна седница УО заказана је за 4. септембар и, како сазнајемо, на њој ће бити потврђен избор Снежане Пајовић.

Она је, иначе, на челу једне од лабораторије у "Винчи" и редовни је професор Медицинског факултета у Нишу. Пре десетак година била је и државни секретар у тадашњем Министарству науке.