У СТРАШНОМ невремену које је у суботу увече захватило планину Рогозну код Новог Пазара гром је убио три краве Вукице Милосављевић, домаћице из забитог села Кашаљ.

Вукица живи сама, најближи комшија удаљен јој је четири километра, бави се сточарством, а убијене краве биле су јој све што је имала. Јуче је цео дан плакала и молила Бога да некако добави бар једну краву, како би могла да се прехрани и опстане на опустелој планини.

- Краве су биле на паши недалеко од куће. Одједном, само се спустила нека тама, почео је да пада град, севало је и грмело са свих страна. Чула сам прасак, а тек касније сам видела како краве леже на пашњаку. Једна је требало да се отели за два-три дана, а друга у септембру. Мало пре удара грома била сам уз њих, могла сам и ја да настрадам... - прича Вукица.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
СНАЖНО НЕВРЕМЕ У ОКОЛИНИ КРАЉЕВА: Град величине ораха тукао редом (ФОТО)

Ову самохрану горштакињу јуче је посетио познати хуманитарац из Новог Пазара Хидо Муратовић, својевремено добитник Златне плакете "Новости" за подвиг године, и уручио јој прву помоћ од стотину евра.

- Причињена штета је око 4.000 евра, позивам све добре и хумане људе у Новом Пазару и Србији да помогнемо Вукици, сама неће моћи да се опорави од несреће која је задесила - поручује Муратовић.