Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић захвалио је данас председнику Србије Александру Вучићу који ће данас у Председништву примити најцитиранијег математичара, професора доктора Стојана Раденовића, јер је, како каже, нашао начин да га врати у земљу.


То је важно не само због тога што ће се вратити део рејтинга Универзитета у Београду на Шанагајској листи већ и зато што ће се Србија још више бавити питањем развоја науке, рекао је Шарчевић на ТВ Пинк.


"Разговараћу с председником да постоји чак и категорија развој науке у циљу јачања Шангајске листе", рекао је Шарчевић и додао да ће идуће седмице о томе разговарати и с ректрорком Универзитета у Београду.


Он је истакао да је српска наука у експанзији и да је за две године издвојено 36 одсто више новца за ту област него раније.


Шарчевић је подсетио да су донета два важна закона која се тичу науке - Закон о Фонду за науку и Закон о науци и истраживању.


"Прошле године смо укључили 1.157 истраживача, ове године у јулу сму имали позив за 1.000 нових младих истраживача и 100 повратника", рекао је Шарчевић.