КРИВИЧНА пријава Лазара Милића против Опште болнице Крушевац достављена је Основном јавном тужилаштву, сазнају "Новости". Због смрти Милићеве супруге, труднице Тамаре Милић (23), која је преминула 1. августа у КЦ Ниш, за петак, 23. август у 17 сати најављен је и протест.

- Тужилаштву је достављена кривична пријава Лазара Милића због кривичног дела несавесно пружање лекарске помоћи - наводи, за "Новости", Саша Аврамовић, заменик јавног тужиоца, додајући да је и затражено подношење захтева за издавање решења о ослобађању дужности чувања података, који се односе на лечење сада покојне пацијенткиње, те да је 13. августа решење Основног суда достављено крушевачкој полицији. - Након достављања извештаја ПУ Крушевац, уследиће даљи кораци тужилаштва у правцу провере навода поднете кривичне пријаве.

Прочитајте још - ПОСЛЕ ТРАГИЧНЕ СМРТИ ТРУДНИЦЕ ИЗ КРУШЕВЦА: Фејсбук група „Правда за Тамару Милић“ за два дана окупила више од 1.700 људи

У Министарству здравља износе, за "Новости", да је о околностима лечења извршен инспекцијски надзор и прибављен извештај о унутрашњој провери квалитета стручног рада крушевачке болнице.

- Након тога поступајући инспектор припрема захтев за организовање ванредне спољне провере квалитета стручног рада -кажу у Министарству.

Из руководства болнице није одговорено "Новостима" шта је показала контрола. До породице преминуле Тамаре још нису стигли резултати обдукције. У међувремену, фејсбук-група "Правда за Тамару Милић", оформљена пре две недеље како би се, према речима администратора сазнала истина о пропусту у болници, окупила је више од 7.000 чланова. Покренута је и иницијатива за доношење тзв. Тамариног закона, који би се односио на хуман и савестан третман трудница и породиља.

Прочитајте још - ТУГА У НИШУ: Породиља и беба умрле од сепсе, лекари се 10 дана борили за њихов живот

ПРЕМИНУЛА У СЕДМОМ МЕСЕЦУ ТРУДНОЋЕ

КРУШЕВЉАНКА Тамара Милић преминула је 1. августа у седмом месецу трудноће, изгубивши и бебу. Из КЦ Ниш је саопштено да је примљена са већ развијеном сепсом, поремећајем дисања. Упркос напорима лекара, после 10 дана борбе је преминула.