Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је у уторак у Панчеву да ће током ове године Сектор за ванредне ситуације добити највећи број нових ватрогасних возила у последњих 10-ак и више година, што ће допринети још ефикаснијем раду ватрогасаца-спасилаца.

„Поред 47 ватрогасно-спасилачких камиона који су до сада испоручени, очекујем да током ове године стигне још 17, а након тога, почетком наредне године, још девет нових камиона“, рекао је Стефановић, који је присуствовао примопредаји 93 возила која је Министарство унутрашњих послова набавило за потребе ватрогасно-спасилачких јединица у Србији.

Министар је нагласио да ће ово бити година у којој се најинтензивније инвестира у Сектор за ванредне ситуације.

„Међу возилима која ће данас бити распоређена у ватрогасно-спасилачке јединице широм Србије налазе се превасходно теренска и путничка возила, али и две ауто-цистерне од 3.000 литара, које ће бити коришћене за гашење пожара и прилаз неприступачним теренима где је грађанима потребна помоћ“, објаснио је министар.

Прочитајте још - ДОНАЦИЈА ВРЕДНА МИЛИОН ЕВРА: МУП добио 29 возила (ФОТО)


Стефановић је истакао да је поносан на резултате рада припадника ватрогасно-спасилачких јединица, који су од почетка године спасили 1.000 људи и имали 21.574 интервенције, стоји у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

„Поносан сам како ови момци и девојке штите људе, колико су храбри у суочавању са пожарима и поплавама и желим да грађани Србије знају да о њима брину способни професионалци“, рекао је Стефановић и додао да ће Министарство унутрашњих послова наставити интензивно да инвестира у ватрогасно-спасилачке јединице, како би оне имале све што је потребно да свој посао раде на најбољи могући начин.

Фотографије: МУП Србије