ПРОТИВ одговорних особа у Центру за социјални рад "Солидарност" у Крагујевцу поднета је кривична пријава надлежном Вишeм јавнoм тужилаштву - Посебном одељењу за сузбијање корупције у Краљеву, потврђено је за "Новости" у овој установи.

Пријаву су, како сазнајемо, поднели узбуњивачи из крагујевачког Центра за социјални рад за кривично дело трговина утицајем, које је, према њиховим наводима, починило руководство ове социјалне институције у случају додељивања старатељства над шестогодишњом девојчицом из Крагујевца. Пријаву је поднео и отац девојчице Иван. С.

Прочитајте још: ХАПШЕЊЕ У ПАРАЋИНУ: Директорка Центра за социјални рад злоупотребила положај?

Центар је, наиме, старатељство поверио мајци, упркос противљењу струке, вештачењу и жељи девојчице да живи са оцем. То је, како тврде подносиоци кривичне пријаве, Центар за социјални рад учинио из страха од контроле пословања ове установе од стране државног ревизора, а то је, према речима оца Ивана, управо девојчицина мајка.

Ради одлуке о наведеној кривичној пријави, стоји у писаном одговору краљевачког Вишeг јавнoг тужилаштва - Посебног одељења за сузбијање корупције достављеног "Новостима", ово тужилаштво поднело је захтев МУП за прикупљање потребних обавештења. Провере су у току и по добијању извештаја ово тужилаштво ће благовремено донети одлуку о предметној кривичној пријави.