Министар одбране Александар Вулин најавио је данас да ће план обуке припадника Војске Србије бити "захтевнији и амбициознији" у наредним годинама и да ће обухватати све већи број војника на служењу војног рока и припадника резервног састава.

Вулин је после обиласка Центра за обуку Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на војном аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници, рекао да се ВС "интензивно опрема, наоружава и јача" и да се у њу улаже "после читавих деценија планског и намерног занемаривања и запостављања".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Када се родио Тесла, Хрватске није ни било

"Војска Србије улаже у своје припаднике, у своју обуку, и Војска Србије јесте институција којој у Србији највише верују, и свакако, не без разлога. Војсци Србије се верује због њених људи, због њиховог знања, врлине и вредности", навео је Вулин а пренело Министарство одбране.

Командант Центра за обуку РВ и ПВО потпуковник Саша Антанасијевић навео је да су данас приказани сегменати обуке војника на служењу војног рока и професионалних војника који се обучавају за дужности на Основном курсу за подофицире.

"Приказали смо и један од кабинета за обуку на новоуведеном ваздухоплову В 54 'Ласта' као и радио-вођену летелицу РВМЛ-2, а тренутно се на обуци налазе војници на добровољном служењу војног рока јунске генерације 2019", додао је Антанасијевић.