ЂУРЂИЈА Алемпијевић (23), запослена у Центру за заштиту деце у Звечанској улици у Београду, која се терети да је извршила кривично дело злостављање и мучење, као и запуштање и злостављање малолетне особе, у среду, 7.августа се у Првом основном јавном тужилаштву у Београду бранила ћутањем. Саслушању није присуствовао њен изабрани бранилац, већ адвокат по службеној дужности.

Сумња се да је Алемпијевићева, која ради у "Звечанској" кривично дело извршила несавесним радом и опхођењем супротно правилима те установе. Истрага због сумње да је наудила двогодишњем дечаку отворена је после анонимне пријаве и видео-снимка на интернету на коме се види како дете као џак убацује у креветац.

Тужилаштво је у среду саслушало неколико сведока, међу којима и Мају Јелић, која је "снимила" Алемпијевићеву, и и Зорана Милачића, директора "Звечанске".

Прочитајте још - СЛУЧАЈ ИЖИВЉАВАЊА НАД ДЕЦОМ: Сестра из Звечанске на дисциплинској комисији

Јелићева је посведочила да Алемпијевићева штићеницима није давала играчке, бранила да излазе из креветаца, гледају цртаће, као и да је стално "била на мобилном":

- Видела сам како је оставила само дете на високом пулту за пресвлачење, које је дошло скоро до ивице. Забринула сам се и све испричала координаторки која ми је рекла да је Ђурђија нова колегиница и да ће бити упозорена.

Други пут ситуација је била још драстичнија.

Прочитајте још - СУСПЕНДОВАНА СЕСТРА У "ЗВЕЧАНСКОЈ": Носила бебу као да је џак (ВИДЕО)

- Видела сам како је Ђурђија ошамарила једно дете јер је "кењкало". Девојчица је пала у кревет и почела да вришти. Кришом сам све снимила и на снимку видела да је дете сликала из велике близине. Помислила сам на трговину децом, па сам то проследила фондацији "Левијатан". Снимак је дошао до медија, а потом сам све испричала и полицији - казала је Маја Јелић.

СВЕ ПОТВРДИЛА ДИРЕКТОРУ

Директор "Звечанске" у свом сведочењу рекао је да он нема непосредних сазнања о немилом догађају:

- О снимку сам обавештен анонимним позивом, након којег сам позвао у канцеларију запослене, па и Ђурђију. Она тада није оспоравала догађај, нити је показивала да се сматра одговорном за своје поступање. Објаснила је да је дете сликала, како би колегиници на годишњем одмору, за коју је иначе јако везано дете са снимка, послала видео-клип.