Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић казао је данас за Радио-телевизију Србије (РТС) поводом случаја медицинске сестре Ђ. А. која је злостављала дете у у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици да се ради о младој особи која није била свесна шта је чинила и да је Комисија одлучила да јој се да отказ.Ђорђевић је за РТС казао да ће кривична пријава бити поднета и против особе која је снимала.

"У таквим објектима је забрањено снимање", рекао је Ђорђевић за РТС.

Он је навео да поменута медицинска сестра више неће моћи да се бави тим послом и да су такве ствари непримерене и да се морају санкционисати ригорозно.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - SUSPENDOVANA SESTRA U "ZVEČANSKOJ": Nosila bebu kao da je džak (VIDEO)

Полиција је по налогу Првог основног јавног тужилаштва у Београду, поднела кривичну пријаву против 23-годишње Ђ. А, запослене у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици, због сумње да је извршила кривично дело злостављање и мучење, саопштио је раније МУП.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - MUČENjE DETETA U ZVEČANSKOJ: Sprema se krivična prijava zbog snimanja

Она је после саслушања у полицији осумњичена да је кривично дело извршила "несавесним радом и опхођењем, супротно правилима установе, према двогодишњем дечаку о ком је била дужна да се стара".