Командант Жандармерије Дејан Луковић разговарао је у Москви са директором Националне гарде Русије (Росгвардија) Виктором Злотовим о наставку и јачању сарадње две јединице, кроз заједничке обуке и размену искустава у области борбе против тероризма, екстремизма и организованог криминала.


Луковић, који борави у званичној посети Националној гарди РФ, истакао је да је са Злотовим разговарао о конкретним модалитетима сарадње и врстама заједничких обука које ће допринети већој ефикасности и унапређењу знања и вештина припадника обе јединице у спровођењу свакодневних задатака и јачању безбедности грађана две земље.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Командант српске Жандармерије: Увек смо тамо где треба да се штите сви наши грађани

Делегација српске Жандармерије разговарала је и са замеником директора Националне гарде РФ Јуријем Бабкином, руководиоцима војног института, Центра мобилног одреда за посебне намене „Зубр“, специјалног одреда за брзо реаговање „Рис“ и руководиоцем Центра за обуку Оперативне дивизије за посебне намене, наводи се у саопштењу МУП.

Припадници Росгвардије приказали су српској делегацији кроз тактичко-техничку вежбу вештине и знања, као и возила и опрему коју користе у раду.