Истакнути судија Јелена Вилдовић-Живковић (рођена 24.09.1959. у Београду) преминула је 4. јула 2019. после дуге и тешке болести и борбе са њом.


Била је судија Привредног апелационог суда у Београду почев од 2004. године. Пре тога је радила као судија Трговинског суда у Београду почев од 1992. године.


Своју каријеру је започела код адвоката Слободана Николића 1981. године након завршеног Правног факултета са просеком од 9,34, а затим је засновала радни однос као правник у ЈАТ-у у одељењу за заступање пред судом 1984. године. Била је заменик председника Трговинског суда у Београду,затим заменик председника Привредног апелационог суда у Београду, судија суда части, председник одељења судске праксе Привредног апелационог суда, главни и одговорни уредник билтена Привредног апелационог суда, активни учесник и предавач на бројним семинарима одржаним на тему привредног права, привредних спорова, стечаја, ликвидације, акционарских друштава.


Прочитајте још: ПРИЛИКОМ ПОВРАТКА СА ЛЕТОВАЊА У ЕГИПТУ: Судија преминуо у авиону


Оставила је за собом, супруга Небојшу Живковићаистакнутог судију Вишег суда у Београду, две ћерке и две унуке , као и сестру.


Сахрана ће се обавити у понедељак на Новом гробљу, 08. јула 2019. године.


Опело почиње у 12.30h, а испраћај за кремацију у 13 часова.