Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис 600 полазника Центра за основну полицијску обуку, а рок за пријављивање је 8. јул. За потребе Полицијске управе у Јагодини конкурс је расписан за 25 полазника, а у Новом Саду за 50, наведено је у саопштењу те управе.

Право учешћа имају држављани Републике Србије са пријављеним пребивалиштем у Србији и на територији организационе јединице за коју конкуришу. Кандидат мора имати завршену четворогодишњу средњу школу или завршене основне струковне, односно основне академске студије Криминалистичко-полицијског универзитета (КПУ); мора имати најмање 18 а највише 24 године, односно 27 уколико су у питању свршени студенти КПУ.

Прочитајте још - ОБУКА МЛАДИХ ПОЛИЦАЈАЦА У СРЕМСКОЈ КАМЕНИЦИ: Током наредних девет месеци имаће на располагању објекте опремљене по европским стандардима

У саопштењу је још наведено да кандидат треба да поседује важећу националну возачку дозволу за “Б” категорију, затим да не постоје безбедносне сметње у складу са Законом о полицији и да испуњава критеријуме здравствене, психолошке и физичке способности за заснивање радног односа у МУП-у на радном месту у статусу овлашћених службених лица.

Пријаве на конкурс са документацијом подносе се полицијској станици у месту пребивалишта кандидата. Ближи услови конкурса могу се наћи на сајту МУП,www.mup.gov.rs и Центра за основну полицијску обуку,www.copo.edu.rs.