У Клиничком центру Србије (КЦС) у Београду у недељу, 26. маја, у периоду од 8.00 до 16.00, грађани ће бити у прилици да, у оквиру акције Министарства здравља, без заказивања и без здравствене књижице обаве превентивне прегледе и провере своје здравље.

У згради Поликлинике (Вишеградска 26) грађани ће моћи да ураде ултразвучни преглед абдомена и провере хормоне штитасте жлезде, а у амбулантама Клинике за очне болести (Пастерова 2) обаве и офталмолошки преглед.

Анализу хормона штитасте жлезде грађани ће у Централној лабораторији Центра за медицинску биохемију КЦС моћи да ураде до 11 часова, а резултати ће моћи да се преузму истог дана у периоду од 13 до 15 часова, или наредних дана.

"КЦС је и овога пута учинио све да грађани ефикасно и брзо обаве контролне прегледе. Биће ангажовано више од 70 здравствених радника, а прегледи ће се обављати у 13 амбуланти. Стога овим путем позивамо све грађане да сутра од 8 до 16 часова посете КЦС или неку другу здравствену установу и учине нешто важно за своје здравље", каже се у саопштењу КСЦ-а.

Министарство здравља Србије покренуло је акцију превентивних прегледа у циљу промоције превенције као најбоље мере за очување здравља.

У претходних тринаест дана акције превентивних прегледа, близу 270.000 грађана Србије обавило је прегледе, а од тог броја више хиљада њих упућено је на даљу дијагностику.