ГРАЧАНИЦА - Током маја месеца, француска хуманитарна организација „Солидарност за Косово“ на чијем је челу познати хуманитарац Арно Гујон, финансирала је постављење 20 пластеника за породице широм Косова и Метохије, као и 3 велика пластеника за потребе Народних кухиња, чија је укупна вредност 15.000 евра.

Прочитајте још: АПАРАТИ ЗА ГРАЧАНИЦУ И ПАСЈАНЕ: Донација хуманитарне организације „Солидарност за Косово“ двема установама на Космету

- Породични пластеници су направљени за потребе једне петочлане породице за засаде поврћа док пластеници који су купљени за потребе Народних кухиња су већи и представљају значајну помоћ за рад ове установе-истичу из ове хуманитарне организације чији се директор Арно Гујон захваљује на помоћи свим донаторима који су учествовали у овом пројекту. Он додаје да је уз омоћ донатора ова хуманитарна организација успела да променимо свакодневицу за 20 породица и да значајно помогне самоодрживости Народних кухиња на Косову и Метохији.

- До сада је хуманитарна организација „Солидарност за Косово“ купила укупно 93 нова пластеника за подршку развоја пољопривредне делатности на Косову и Метохији-додаје се у саопштењу ове француске хуманитарне организације.