Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић упознао је данас директора Федералног истражног бироа (ФБИ) Кристофера Вреја с безбедносном ситуацијом у Србији и региону и нагласио да је наша земља поуздан међународни партнер у борби против свих видова криминала.

Министар је подсетио на учешће српске полиције у међународним акцијама откривања организованих криминалних група у сајбер простору, као и на конкретне кораке које је Србија предузела у борби против прања новца и остварене резултате у овој области.

Он је оценио да је сарадња МУП и ФБИ добра и интензивна, али да постоји и воља и намера да се унапреди, посебно у области борбе против организованог криминала, тероризма и високотехнолошког криминала.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Sastanak MUP-a sa FBI i DEA povodom borbe protiv kriminala

Директор ФБИ похвалио је сарадњу са Министарством унутрашњих послова, истакавши да управо добра сарадња даје резултате у борби против организованог криминала.

Он се захвалио МУП-у на брзим реакцијама и бројним успешним заједничким активностима, нагласивши да постоји простор за даље унапређење сарадње у области борбе против високотехнолошког криминала.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Stefanović sa američkim kolegom o unapređenju policijske saradnje

Стефановић и Вреј су се сагласили да је подизање капацитета обе институције од великог значаја, те су теме састанка биле и заједничке обуке, као и могућности будуће сарадње Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) МУП-а Србије и Тима за спасавање ФБИ.

Министар и директор ФБИ су на потврдили да је досадашња сарадња била добра, као и да ће у будућности заједно радити на њеном унапређењу.