НАША војска је сада кудикамо боља него током ратова деведесетих. По ономе што сам видео, а видео сам сву технику која се налази у оперативној употреби, јача је него икад. Већа је ватрена моћ, али је и то што смо тада имали било довољно јако да се одбранимо и да нападамо не само албанске терористе него и НАТО.

Прочитајте још: ЗАВРШЕНА ПАРАДА "ОДБРАНА СЛОБОДЕ": Вучић оценио војно-полицијски приказ „врло добрим“; Приказан руски тенк Т-72 и "Ђавоље кочије"

То је, за "Новости", казао, видно усхићен, Милан Петровић, који је на паради у Нишу прошетао у ешелону ратних ветерана. Он каже да је за ратне ветеране изузетна част што су учествовали у свечаности какву град на Нишави не памти, те да је за њих то велико признање за све што су учинили када су бранили отаџбину.

Посебну пажњу су му, каже, привукле млађе генерације војника по ешелонима, али и сва ратна техника која је била изложена попут "норе", која, како објашњава, има огромну ватрену моћ, и која је ушла у употребу Војске Србије.

Задовољство да у петак прошета Булеваром Николе Тесле имао је и председник удружења пензионисаних подофицира Србије Милорад Петковић, коме је ово трећа парада:

Прочитајте још: ВУЛИН ОТКРИВА: Звезда параде у Нишу биће руски тенк Т-72

- Прва је била у Сарајеву, друга далеке 1962. у Београду, а ово ће вероватно бити последња у ешелону војних ветерана. Ја сам до краја живота војник и поносан сам на нашу војску каква је данас. Данас сам поносан на све млађе генерације и учеснике. До мене је газио човек који има 82 године и није му било тешко да устане. Можете мислити која је то љубав према отаџбини и војном позиву.