ДВОУМИЛА сам се да ли да купим храну или лек за регулисање шећера у крви, који кошта 900 динара. На крају сам купила лек, јер ако га не пијем, почињем да отичем, а шећер ми варира. Пијем девет лекова, за које месечно морам да издвојим око 5.000 динара - прича Даниела Шкорић, супруга покојног рудара Милета Шкорића (51), који је 19. фебруара страдао у јами "четврти блок" рудника "Ресавица".

Прочитајте још: АПЕЛ ЗА ПОМОЋ: Оцу двојице дечака операција једина нада, потребно му је 80.000 евра

Милетову пензију моћи ће да прима тек од јула, када напуни 53 године, а његову плату и две аконтације не може да подигне, јер је банка блокирала рачун док се не заврши оставински поступак. Даниела има и стамбени кредит од око 1.000.000 динара. Да јој стан не би отишао под хипотеку, њен старији син Даниел позајмио је новац од пријатеља да би платили две заостале рате, а млађем сину Марију 300 евра дао је пријатеља из Јагодине да би имали за храну и дажбине. Даниела је поднела и молбу да јој банка одобри да паузира с отплатом кредита на пет-шест месеци, али одговор још није добила.

Прочитајте још: АПЕЛ ИЗ ПОДГОРИЦЕ: Јагоди и Миланки преко потребна помоћ

Даниела каже да ју је веома дирнуло то што су јој непознати добротвори, захваљујући Хуманитарном фонду "Новости", уплатили новчану помоћ, од које је живела неко време.

- Једног дана посетио ме је човек, који је дошао са млађом особом. У руци је држао "Вечерње новости". Представио ми се као пензионер Мића из Јасенова, код Деспотовца, и казао да би ми даривао 100 евра. Рекла сам му да је много, али он је инсистирао да узмем, јер, како је рекао, зна шта значи бити рудар. Гануо ме је до суза - вели Даниела.

Сви који желе и могу да помогну Даниели, новац могу да уплате на њен број жиро-рачуна 205-9001021960860-08, код Комерцијалне банке.