Министар полиције Небојша Стефановић каже да су полицијски службеници обавили увиђај на месту на ком су на згради Амбасаде Мађарске исписани увредљиви графити и додао да се интензино ради на расветљавању тог догађаја и проналаску починилаца. "Очекујем да они у што краћем року буду приведени правди, јер Србија не сме допустити да се било ко осећа небезбедним у нашој земљи", казао је Стефановић Танјугу.

Прочитајте још: Увредљиви графити исписани на згради Амбасаде Мађарске у Београду

Као скандал је оценио то што се у Србији, која баштини и негује све тековине антифашистичке борбе, неко усудио да исписује графите са таквим садржајима и упућује такве поруке.

Притом је, напомиње, реч о дипломатском представништву земље, из које порекло води велики број наших грађана, комшија и пријатеља.

"Ширење мржње према Мађарима, какво смо недавно имали прилике да чујемо у говорима лидера на скуповима Савеза за Србију, очигледно инспирише поједине у нашој земљи на мржњу према другим народима и доводи до појаве и овакве врсте графита, непримерених и недостојних једне земље каква је Србија", рекао је Стефановић.

Министар и потпредседник владе оценио је да је и то што се десило једна од последица "њихове политике насиља и мржње, једине коју имају да понуде и коју у континуитету спроводе, према женама, новинарима, другим народима и свим осталима који не деле њихово мишљење".

На табли амбасаде Мађарске у Крунској улици данас су затечени исцртани графити са кукастим крстовима. Графите су непозната лица нацртала током ноћи, а они су јутрос уклањани.