Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић најавио је данас да ће 3, 4. и 5. маја исред Дома Народне скупштине, Скупштине града Београда и у Пионирском парку бити одржана манифестација „Полиција заједнице“.


Стефановић је у интервјуу за ТВ Пинк позвао све грађане, а посебно оне најмлађе, да виде како изгледа полицијска коњичка бригада, да упознају дресиране псе, да виде нова полицијска возила и опрему, највећа технолошка достигнућа, изведу отисак прста, али и да разговарају с полицијом.


Такође, Специјална антитерористичка јединица (САЈ) донеће вештачку стену на коју ће најмлађи суграђани уз помоћ припадника САЈ-а, моћи да се успењу, али биће и других демонстрација полиције из различитих сектора.


"Мислим да ће грађанима бити интересантно. Ове године нећемо за Дан полиције имати онако како смо то радили претходних година, биће више манифестација концертног, затвореног типа у Центру ''Сава'', али ћемо различитим манифестаицјама пре тога да демонстрирамо шта полиција може, уме и да приближимо рад полицијаца грађанима зато што уз подршку грађана полиција боље обавља свој посао", рекао је Стефановић за ТВ Пинк.