Државни секретар Министарства унутрашњих послова Биљана Поповић Ивковић разговарала је данас са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији Андреом Орициом о наставку сарадње у области реформи Министарства унутрашњих послова.

"Министарство унутрашњих послова и Мисија ОЕБС-а у Србији су дугогодишњи партнери и успешно сарађују у многим областима, попут рада полиције у заједници, борбе против насиља у породици и насиља над женама, али и јачања капацитета у борби против корупције и организованог криминала", рекла је Поповић Ивковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОЕБС донирао 45 компјутера полицији

Говорећи о предмету Основи безбедности деце који ученицима првог, четвртог и шестог разреда основних школа предају полицијски службеници, државни секретар се захвалила Мисији ОЕБС-а на подршци приликом реализације овог програма и истакла значај ове сарадње у циљу едукације деце.

Поповић Ивковић, саопштио је МУП, осврнула се и на тему безбедности новинара и слободе медија, указујући на важност успостављања сарадње на свим нивоима.
"Министарство унутрашњих послова са посебном пажњом приступа свим случајевима претњи или било ког облика угрожавања и хитно предузима све мере у циљу заштите новинара. Поступамо одмах по пријави, без икаквих изузетка“ рекла је она.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - DONACIJA VREDNA MILION EVRA: MUP dobio 29 vozila (FOTO)

Подсетила је да је Радна група за унапређење безбедности новинара одржава и редовне и ванредне састанке и да је у тој области подршка свих партнера од изузетног значаја.
Амбасадор Орицио захвалио се Поповић Ивковић на њеној данашњој посети Мисији ОЕБС-а у Србији и истакао да су безбедност новинара и слобода медија у врху приоритета рада Мисије ОЕБС-а.

Он је подсетио да ће Мисија ОЕБС-а наставити да пружа подршку Србији у погледу уставних амандмана, који се односе на независност правосуђа, и у погледу медијске стратегије у циљу унапређења медијске ситуације у Србији.

Орицио је оценио да сарадња Мисије ОЕБС-а у Србији и Министарства унутрашњих послова представља пример добрих односа.

Он је навео и су резултати које је МУП остварио у области борбе против корупције и сајбер безбедности изузетно обећавајући, наведено је у саопштењу.