Звона храма Светог Саве на Врачару огласила су се петоминутном звоњавом поводом трагичног пожара који је захватио катедралу Нотр Дам у Паризу, саопштила је Телевизија "Храм".

Поводом великог пожара који је захватио Катедралу Нотр Дам у Паризу, стигла је и порука подршке из Манастира Високи Дечани.

Прочитајте још: Откривен могући узрок пожара у Нотр Даму

"Након ватрене стихије која је тешко оштетила једну од најстаријих европских катедрала, која је својим звонима објавила победу хришћанске војске на Косову пољу 1389. године, изражавамо дубоку солидарност са свим хришћанима Француске и свим грађанима те земље којима је она вековима била симбол идентитета. Да Бог да да се тај предивни храм поново обнови и васкрсне у својој лепоти", наведено је у поруци.

Прочитајте још: ЗГАРИШТЕ У ПАРИЗУ: Први снимци Нотр Дама из ваздуха (ВИДЕО)

Пожар у катедрали Нотр Дам избио је у понедељак, 15. априла, услед чега су се срушили кров, торањ и сат катедрале. Велики број слика и реликвија изгубљен је у пожару, а ватра је оштетила и главне оргуље у катедрали, које имају око 8.000 цеви. Међутим, зидови катедрале и већина витража остали су нетакнути.

Звона на свим катедралама у Француској такође су се огласила синоћ у 18.50 часова, тачно 48 сати након што је почео пожар.