Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, са званичницима Посебног одсека за ратне злочине, састала се у четвртак у Сарајеву са тужитељком за ратне злочине Републике Србије Снежаном Станојковић и њеним сарадницима, речено нам је из Тужилаштва БиХ.

На састанку је разговарано о заједничкој сарадњи два тужилаштва у напорима да почињени ратни злочини не остану некажњени, сарадњи у оквиру Протокола о сарадњи, тражењу несталих особа, као и осталим актуелним питањима из области процесуирања предмета ратних злочина, у којима је потребна сарадња и комуникација тужилаштва две земље.

- Тужилаштво БиХ и Тужилаштво за ратне злочине Републике Србије, потврдили су заинтересованост за јачање регионалне сарадње између тужилаштава у региону – кажу за „Новости“ у Тужилаштву БиХ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Снежана Станојковић нови тужилац за ратне злочине

Заједничка сарадња кључна је да почињени ратни злочини не остану некажњени, те да се осумњичени приведу правди, без обзира на то где се налазе, као и да свдоци и жртве имају потребну помоћ и подршку у поступцима који се воде у тужилаштвима и судовима Босне и Херцеговине и Србије.