МАРИЈА Милошевић, дан након смрти мајке Мирјане Марковић провела је затворена у својој кући у насељу Богданов крај на Цетињу. Према речима комшија, Марија је тако, са спуштеним ролетнама, проводила готово сваки дан протеклих година.

- Ретко је виђамо. Чини се као да је себи одредила кућни притвор. Тек понекад је видим и само толико док од капије уђе у ауто. Где иде, не знам. Неко каже да оде до Подгорице или Будве. Ретко кад је неко и обилази. Најчешће је то њен бивши муж, инспектор Слободан Булатовић - прича за "Новости" први Маријин комшија, који по паркираном аутомобилу испред Милошевићеве куће закључује да је њен бивши муж тренутно код ње. - Он је често обилази. Могуће да је ту да јој пружи подршку у тешким тренуцима. Ето, давно су се развели, али изгледа да се добро слажу. Било је прича да она у тој кући живи са неким мушкарцем, али колико ја знам, она је ту сама.

Присетио се и првих дана Маријиног живота на Цетињу, када је комшилук обилазио у знак добродошлице, "са флашом ракије".

- То је било само у почетку, касније се она затворила, али, колико сам је упознао, свидела ми се као особа. Био сам два-три пута код ње, силом прилика, јер се радила реконструкција улице, па смо морали нешто да повезујемо. Веома паметна жена, а што ми се посебно допало код ње је директност - шта мисли, она то отворено и каже. Права је бритва - прича комшија.

Наводи и да је чуо да је Марија пре неколико година путовала у Русију и то како би покушала да спасе пса који је био тешко болестан. Према његовим сазнањима, пас је остао у Русији, а она више није одлазила тамо.

ПРОЧИТАЈТЕ И: МИРА ЋЕ ПОЧИВАТИ ПОРЕД СЛОБЕ: Кремација у четвртак у Москви, урна у Србији у петак

Славица Вујовић, која живи у истој улици, такође тврди да Марију ретко виђа:

- Виђала сам два момка, који вероватно одржавају двориште и куће, раније сам сретала и возача, али у последње време су и они ретко ту.

Марија Милошевић била је веома везана за мајку Фото ЕПА

Комшија Мартиновић говори да се из дворишта Милошевићеве чују само пси, те да би, да нема лавежа, мислио да тамо нема нико жив.

- Не знам да ли се крије или не, да ли излази, али не сећам се када сам је видео последњи пут. Нико са Цетиња никада није покушао да је узнемирава или да било шта ружно уради - наводи Мартиновић.

УТЕХА БИВШЕГ МУЖА

ДОК је екипа "Новости" стајала испред капије, из дворишта је изашао човек за којег комшија тврди да је њен бивши муж, инспектор Слободан Булатовић. Поручио је да Марији нико не треба, те да не жели да види ни новинаре.