Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић упутио је подовом смрти Мирјане Марковић изјаву саучешћа породици Милошевић.

У телеграму је поручио да је СПС спремна да у договору с породицом и Удружењем Слобода пружи помоћ у организовању сахране.

Мирјана Марковић умрла је у 77. години у болници у Сочију. Русија јој је 2010. године пружила азил, пошто је била у бекству од правосудних органа Србије, а који су за њом расписали потерницу у оквиру истраге за злоупотребе са доделом државних станова.

ВУЛИН О СМРТИ МИРЕ МАРКОВИЋ

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је да искрено жали због смрти професорке Мирјане Марковић, посебно због тога што "своје последње године није провела у Србији и Пожаревцу, који је много волела".

"Надам се да ће наћи мир који су јој људи ускратили", изјавио је Вулин поводом смрти некадашње председнице ЈУЛ-а.

Мирјана Марковић умрла је у 77. години у Русији, која јој је 2010. године пружила азил, пошто је била у бекству од правосудних органа Србије, а који су за њом расписали потерницу у оквиру истраге за злоупотребе са доделом државних станова.

ПРОЧИТАЈТЕ И: ЕКСКЛУЗИВНО: Добио сам поруку од Марка, он и Марија сигурно неће дозволити да им мајка буде сахрањена у Србији!

ХАЏИ ДРАГАН АНТИЋ - НЕ МОГУ ДА ВЕРУЈЕМ ДА ЈЕ ПРЕМИНУЛА

Дубико сам ганут трагедијом. Мира Марковић је била супруга мог великог пријатеља. Још не могу да верујем да је преминула. Нисам се чуо са њом од операције. Много је писала после одласка из земље. Многе од тих књига сам после 5. Октобра објавио, аостало је још неколико рукописа. Марко и Марија ће одлучити о њиховом штампању.Желим још да изразим саучешћењеној деци и у овом тренутку се не говори ништа више.

Мира Марковић/ Фото ЕПА


МИЛУТИН МРКОЊИЋ - ЖЕНА ХЕРОЈ И ТРАГИЧНА ЛИЧНОСТ

Умрла је велика Мира Марковић, изванредан професор, изванредан педагог, супруга нашег председника Слободана Милошевића. Умрла је у изгнанству, далеко од своје земље, мада је њена жеља била дасе врати у Србију и да овде настави свој живот. Нажалост то није дочекала. Надам се да ће власт створити условеда њена деца сахране своју мајку у њеној земљи. Наравно, под условом да је то била њена жеља. Нисам чуо Марка и Марију и не знам ништа о томе.Мира је била изванредан пријатељ, сјајна жена, велика другарица, пратила је Слободана до краја његовог живота. Била је жена херој и трагична личност овог нашег времена.


ПРОЧИТАЈТЕ И: ПОСЛЕДЊИ ИНТЕРВЈУ МИРЕ МАРКОВИЋ ЗА “НОВОСТИ”: Неоколонијални арбитри су укинули Jугославију


МИЛОВАН БОЈИЋ - НЕ ВИДИМ ПРЕПРЕКУ ДА БУДЕ САХРАЊЕНА У СРБИЈИ

МираМарковић је била универзитетски професор, интелектуалац, мој друг и са њом ме везују најлепше успомене, потпуно искрен и другарски однос. Особа која је спадала у ред вискоквалитетних људи. У једном периоду наше историје, уз свога супруга Слободана Милошевића, била је на страни отпора глобализму, хегемонији и утицају једне силе на свет. Била је потпора глобализму и свега онога што је уследило а чије последице и данас осећамо. Мислим да би био основни ред и не видим никакву препреку да буде сахрањена у Србији, с обзиром да је и гробница где Слободан почива у Пожаревцу. Колико се сећаму дворишту постоји гробно место, чак мислим да на њему пише Мира Марковић.Само треба укуцати године рођења и смрти.То би, по мом мишљењу, било очекивано и природно. Немам контакт са њеном породицом, али било би логично да се тако деси.