КОМИСИЈА коју је формирала наша болница утврдиће шта се десило 23. марта и да ли је приликом лекарског прегледа дошло до пуцања водењака или не, рекао је, за "Новости", др Данко Николић, в. д. директора Опште болнице у Пожаревцу. Против особља ове болнице кривичну пријаву за убиство детета најавили су брачни пар Марина и Дарко Савић (на слици).

Марина је пре два дана поднела захтев пожаревачкој болници да утврди ко је крив за смрт њеног сина и да породици у року од три дана уступе посмртне остатке ради сахране. Како тврди, у болницу се јавила 23. марта, у 18. недељи трудноће, јер је мало прокрварила. Претходног дана на редовном ултразвуку све је било у реду. Током прегледа у болници, по њеним речима, лекарка јој је пробушила водењак, након чега су јој дали инјекцију за изазивање порођаја.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Нерођену децу закон "не види"

Савићи су на састанку са менаџментом болнице, ове недеље, имали увид у медицинску документацију и тврде да се неке ствари не поклапају, почевши од времена пријема до тога ко ју је примио и прегледао.

- У овом случају дошло је до побачаја, а не до порођаја. Са 17 пуних недеља ми још немамо формирану бебу. Шта се тачно десило знаћемо када Комисија сачини извештај, а то ће бити тек крајем следеће недеље. После тога можемо да обавестимо јавност - каже др Николић.