СА мојом бебом је било све у реду када сам 22. марта отишла на ултразвук код своје лекарке - прича Марина Савић из Пожаревца, која је у уторак поднела захтев пожаревачкој Општој болници да утврди ко је крив за смрт њеног сина и да јој у року од три дана уступе остатке, јер она и супруг желе да га сахране.

Прочитајте још: ПОСЛЕ ОСЛОБАЂАЈУЋЕ ПРЕСУДЕ ГИНЕКОЛОГУ: Изгубили смо бебу и ником ништа!

- Сутрадан сам мало крварила и са мужем сам одмах одјурила у пожаревачку општу болницу. Дошла је лекарка да ме прегледа и током прегледа ми пробила водењак, а била сам тек у 18. недељи трудноће. Дечак је изашао са плодовом водом, било му је хладно, померао се. Нико му није помогао и ту је, на столу, и умро.

Марина каже да је, кад су је прикључили на апарате, осетила несносне болове. Све време је мислила да јој дају инјекције да помогну детету.

- Тек у уторак, на састанку са управом болнице, на који смо отишли са представницима Владине комисије за нестале бебе и Удружења "За истину и правду о бебама", схватили смо да су ми дали окситоцин, за изазивање порођаја. До данас не знам зашто, јер је са бебом све било у реду. Покушали су да ме убеде да је грлић попустио и да је беба сама изашла, али имам доказ да су ми дали ту инјекцију - каже Марина, и додаје да лекари могу њену бебу да зову фетусом, али за њу је то живорођени син који заслужује правду.

Прочитајте још: КРИВЕ ДОКТОРЕ ЗА СМРТ: Дозивао је ћерку и умирао од болова!

Несрећна мајка каже да је 10 месеци пре тога родила девојчицу и да јој у другој трудноћи нико није рекао да нешто није у реду.

- Последње чега се сећам пре него што сам изгубила свест било је да су бебу умотали у крпе и ставили је у фрижидер. Одвезли су ме у операциону салу и после изласка, док сам још била под анестезијом, дали су ми нешто да потпишем. Тек на састанку са челницима болнице сазнала сам да сам потписала наводну сагласност да пристајем на њихове медицинске методе. Изричито наглашавам да нисам дала ни усмени, ни писмени пристанак, нити сам упозната са медицинском мером која ће бити извршена - каже Марина.

Њен супруг Дарко улетео је у ординацију када је чуо женин врисак и успео је да слика тек рођену бебу. Он је био сведок да се беба, како наводи, вољно помера. Тврде и да су у болници одбили њихов захтев да им дају да сахране новорођенче.

До закључења овог издања, нисмо успели да добијемо коментар из пожаревачке болнице.

ПОСАО ЗА УНУТРАШЊУ КОНТРОЛУ

САВИЋИ су се обратили Радиши Павловићу из Владине комисије за нестале бебе, будући да желе да поднесу кривичне пријаве против одговорних због убиства детета. Уз његово посредовање организован је састанак са управом Опште болнице у Пожаревцу, чији је в. д. директор др Данко Николић рекао да поднесу приговор, који ће испитати Комисија за унутрашњу контролу стручног рада. Приговор су поднели у уторак.