ДВАДЕСЕТ једну годину је Марица Спасић (80), из Обилића, мајка рудара Жарка Спасића (35), кога су 1998. на Космету киднаповали албански терористи, чекала да сазна истину о свом сину. Нажалост, преминула је недочекавши правду, што је, како је говорила, једино одржавало у животу свих претходних година.

Прочитајте још: "НОВОСТИ" СА СУПРУГОМ ХЕРОЈА СА ПАШТРИКА: Дао би и последњу кап крви за отаџбину

- Што ја да живим ако нема мог детета? - говорила је Марица.

Према речима Снежане Здравковић из Удружења киднапованих и убијених Срба, Маричин живот се претходних година сводио на наду да ће се њен син појавити жив. Нажалост, није дочекала да сазна истину о Жарковој судбини.

Прочитајте још: СРАМНА ИЗЈАВА СТОЛТЕНБЕРГА О УБИЈАЊУ СРБА: Оправдано смо вас гађали бомбама, али то није било против народа!?

После снимка који је доспео у руке породици Спасић, на којем се види да је Жарко након киднаповања био у логору Ликовац, где су га испитивали и мучили припадници терористичке ОВК, преминуо јој је супруг Милорад, Жарков и отац Симе Спасића, председника Удружења киднапованих и убијених. Осим поменутог снимка, судбина овог рудара и оца троје деце никад није расветљена.

Колико је Марица тешко доживела киднаповање сина, својевремено је забележила и наша колегиница Милена Марковић у репортажи о њој. Испричала је како је седела испред школе у Обилићу, са транспарентом на којем пита где је њен Жарко, док су је албанска деца и пролазници псовали, вређали је, пљували...

- Све је ова мајка храброст стоички подносила, само да би нешто сазнала о свом киднапованим сину - писано је тада у "Новостима".

Марица Спасић биће у среду, 27. марта сахрањена у Крушевцу.